KAYSERİ / MELİKGAZİ - Şehit Kemal Koçyiğit İlkokulu

VELİ VE ÖĞRENCİLERİMİZE DUYURULUR

1) Öncelikle ateş, öksürük burun akıntısı solunum sıkıntısı, ishal şikayetlerinden herhangi biri varsa sizlere en yakın sağlık kuruluşuna başvurun ve  okula/öğretmeninize durumunuzla ilgili bilgi veriniz.

2) Evden çıktığınız andan itibaren maskenizi takın ve belirli periyotlarda maskenizi yenilemeye özen gösterin.

3) Okul içerisinde geçireceğiniz vakti göz önünde bulundurarak yanınızda mutlaka yedek maske bulundurun. Yedek maskeniz yoksa müdür yardımcısı odasına gelerek sizler için hazırlanan maskelerden alınız.

4) Okul içerisinde arkadaşlarınız, öğretmenleriniz ve okuldaki diğer personelle sosyal mesafenize dikkat edin iletişim kurarken aranızda en az 1,5 metre mesafe bulunmasına dikkat edin.

5) Yüksek sesle konuşmayın.

6) Silgi kalem defter kitap vb. gibi malzeme alışverişi yapmayın.

7) Sınıfınızın düzenli olarak havalandırılması için okul personeline yardımcı olun ders aralarında sınıfı boşaltıp bahçeye çıkın ve mümkün olduğunca sınıf pencerelerinizi açarak sınıfınızı havalandırın.

8) Öğretmen masasının üzerinde bulunan el dezenfektanını kullanınız.

9) Ders aralarında mutlaka ellerini 20 sn boyunca lavabolardaki el yıkama yönergesine uygun şekilde yıkayın.

10) Kapı kolları, merdiven korkulukları elektrik düğmeleri gibi yüzeylere dokunmamaya özen gösterin.

11) Sizinle yakın mesafede bulunan arkadaşınızı veya öğretmeninizi bulaş riskini hatırlatarak uygun kibar bir dille uyarın.

UNUTMAYIN Kİ SİZLER BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİSİNİZ

KURALLARA UYARAK EYLÜL AYINDA OKULLARA MASKESİZ GELEBİLİRİZ.

Yayın: 07.06.2021 - Güncelleme: 07.06.2021 09:44 - Görüntülenme: 121